Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 6 galbenusuri
- 2 linguri lapte
- 300 g zahar
- 500 g mascarpone
- 500 ml frisca hulala
- 20 g ness
- 2 linguri coniac
- 300 g zmeura
- cca 30 piscoturi
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa la racit.Cand s-au racit le mai mixam cateva minute cu mixerul.Adaugam mascarponele si amestecam bine.Frisca batuta spuma tare se adauga peste crema de galbenusuri si mascarpone,se amesteca cu miscari lente pana devine o crema omogena.
Nessul cu coniacul si o cana cu apa se amesteca,piscoturile se inmoaie in ness,doar cat le bagam si le scoatem repede,altfel riscam sa se faca terci.Intr-o tava 30/45,tapetata cu folie alimentara,asezam piscoturile,primul strat,apoi jumatate din crema de mascarpone,apoi alt strat de piscoturi,le-am asezat invers decat primul strat,intre piscoturi punem zmeura scursa bine,apoi acoperim cu restul de crema si pudram cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|