Ingrediente
- 200 gr piscoturi
- 500 gr branza mascarpone
- 80 gr zahar
- 5 galbenusuri
- 3 albusuri
- esenta de rom
- bayley sau amaretto sau bourbon (eu am pus lichior de cherry)
- 1 cana mare espresso tare
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ciocolata pudra
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originala
-Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Eu am pus in ea putina esenta de rom si putin lichior de cirese.
- Intre timp preparam crema: mixam bine galbenusurile cu zaharul si apoi adaugam branza mascarpone. Separat batem albusurile spuma si inglobam cu o lingura la crema de mascarpone. Amestecam bine si mai adaugam dupa preferinta rom si lichior.
- Pregatim un vas- punem putina crema pe fund si apoi punem piscoturile inmuiate in cafea, deasupra primului strat punem iar crema, apoi pudram putin cu ciocolata pudra, punem iar piscoturi (repetam pana terminam piscoturile si crema). La final deasupra se presara cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|