Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 6 oua
- 300g frisca
- 1pachet jumate de piscoturi
- 250 g de zahar
- cafea
- lichior ( Alexandrion )
- cacao
- 500 g mascarpone
- esenta de rom
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Se separa oualele , albusurile se bat spuma (dar la sfarsit) ,iar galbenusurile se amesteca cu 200g de zahar deoarece restul de zahar se pune la spuma . Galbenusurile se amesteca cca. 10 minute pe baie de aburi pana se topeste zaharul , dupa topirea zaharului compozitia se lasa la racit.
Branza (mascarpone) se amesteca cu mixerul pana devine asemeni unei creme , peste care se pune compozitia cu galbenusurile si se amesteca . Spuma ( albusurile batute spuma impreuna cu zaharul si romul) se adauga peste branza si galbenusuri. Frisca lichida se mixeaza pana devine solida si se adauga peste restul compozitiei .
Cafeaua se face normal ,dar fara zahar (cel putin eu asa fac) , iar dupa ce a fost luata de pe foc se adauga lichiorul . Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.
Peste piscoturi se pune o treime din compozitie si dupa se aseaza al doilea strat de piscoturi , iar la sfarsit se pudreaza cacaoa pe desupra.
Prajitura se pune la frigider si poate fi servita a doua zi sau peste 2-3 ore in cazul pofticiosilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|