Tiramisu reţetă originală

Postat de Elena_Daria in Prajituri
21 Mai 2013 | 11598 vizualizari
Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Am mancat o singura data Tiramisu si acela cu prafuri din comert. Am tot evitat sa-l fac din cauza cremei cu galbenusuri crude sau fierte pe aburi...si cum a fost pe lista de asteptare, ieri i-a venit randul. Am optat pentru o crema cu albusuri batute spuma, mascarpone si esenta de rom. Rezultatul a fost super, o crema delicioasa, fina si aromata!

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 30 piscoturi
  • Crema:
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Decor:
  • cacao/nesquik
  • ciocolata rasa (optional)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.

Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.

Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.

Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.

Cand acestea s-au intarit, adaugam putin cate putin zaharul.

Vom obtine o spuma lucioasa, gen bezea.

Peste mascarpone adaugam  treptat bezeaua si amestecam usor, de jos in sus cu o spatula.

La final adaugam esenta de rom.

Pregatim o tava, si incepem sa asamblam tiramisú.

Inmuiem fiecare piscot in cafea si asezam astfel incat sa acoperim toata partea de jos a vasului.

Crema se imparte in 2, prima parte se aseaza peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea, apoi continuam cu cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate iar deasupra asezam crema ramasa.

Decoram cu cacao si ciocolata rasa.

Se da la rece peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 23:25
Bun,bun!
la 21.05.2013, 23:36
la 21.05.2013, 23:37
ce bine arata
la 21.05.2013, 23:42
la 21.05.2013, 23:47
Buni

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking