Tiramisu reţetă originală

Postat de DiaaMarr in Prajituri
10 Oct 2013 | 5053 vizualizari
Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Buna de te lingi pe degete.... Se precizeaza ca in trecut era prajitura preferata a curtezanelor venetiene care lucrau intr-un bordel situat deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase. Aceasta prajitura fabuloasa este originara din Toscana, unde si astazi se pregateste cel mai gustos tiramisu, printre ingrediente numarandu-se celebra crema de branza mascarpone, crema Zabaglione si piscoturi, pregatite dupa rteta proprie.

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g piscoturi
  • 300 g mascarpone
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri vin Marsala (optional)
  • 1 ceasca de cafea
  • 100 ml coniac
  • 30 g cacao
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Separat, se bate frisca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se amesteca crema mascarpone. Peste mascarpone se adauga vinul Marsala, galbenusurile si amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga frisca si se amesteca energic timp de 2 minute. Peste compozitia obtinuta se adauga spuma de albusuri si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn

ASAMBLARE:

Pentru ca am vrut sa ii dau o alta forma, pe un platou rotund, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in solutia de cafea cu coniac, apoi am pus crema, un alt strat de piscoturi si apoi am asezat piscoturi neinmuiate in jurul straturilor ce se aflau pe platou asa incat sa creez un gardut. Am legat piscoturile cu o panglica si apoi am continuat asamblarea prajiturii cu cate un strat de crema si piscoturi, pana la finalizare, ultimul strat fiind de crema.

Pudram deasupra cu cacao si dam la rece cel putin 3 ore pana in momentul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl

Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Tiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2013, 13:54
Foarte bun.
la 10.10.2013, 14:28
Imi place
bun venit
la 10.10.2013, 14:29
la 10.10.2013, 15:15
multumesc :*
la 10.10.2013, 16:04
bun venit
buna prajitura, eu o prefer cu oua batute pe baie de aburi

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking