Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 500 g piscoturi
- 300 g mascarpone
- 5 oua
- 200 g zahar
- 3 linguri vin Marsala (optional)
- 1 ceasca de cafea
- 100 ml coniac
- 30 g cacao
- 200 ml frisca
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Separat, se bate frisca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se amesteca crema mascarpone. Peste mascarpone se adauga vinul Marsala, galbenusurile si amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga frisca si se amesteca energic timp de 2 minute. Peste compozitia obtinuta se adauga spuma de albusuri si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn
ASAMBLARE:
Pentru ca am vrut sa ii dau o alta forma, pe un platou rotund, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in solutia de cafea cu coniac, apoi am pus crema, un alt strat de piscoturi si apoi am asezat piscoturi neinmuiate in jurul straturilor ce se aflau pe platou asa incat sa creez un gardut. Am legat piscoturile cu o panglica si apoi am continuat asamblarea prajiturii cu cate un strat de crema si piscoturi, pana la finalizare, ultimul strat fiind de crema.
Pudram deasupra cu cacao si dam la rece cel putin 3 ore pana in momentul servirii
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|