Ingrediente
- 6 galbenusuri
- 300 g zahar
- 500 g mascarpone
- 500 ml frisca
- ness
- cca 50 piscoturi
- cacao
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originala, cu frisca
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul( am facut si varianta cu ele pe baie de aburi,sa nu mai ai senzatia de crud),se adauga branza mascarpone si se amesteca incet,pana devine omogema crema.Separat se bate frisca bine( eu prefer frisca din smantana,dar merge si cu hulala) si se adauga peste compozitia de mai sus.Se pregateste ness-ul cu apa,sa fie destul de tare.Piscoturile se inmoaie in ness,nu foarte mult,ca riscam sa devina terci.
Asamblare,intr-o tava,platou mai inat,ce avem la indemana,alternam strat de piscoturi cu crema la final este crema care va fi pudrata cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originala, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|