Tiramisu reteta rapida cu frisca si nectarine

Postat de deyutzky in Prajituri
3 Sep 2013 | 3563 vizualizari
Tiramisu reteta rapida cu frisca si nectarine

 Nu este Tiramisu reţetă originală, dar a iesit foarte gustos

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • cca 20 de piscoturi
  • 300 ml de cafea pregatita
  • 500 gr mascarpone
  • aprox. 4 linguri de smantana cu grad de grasime mai mare
  • 250 ml frisca lichida
  • aprox.4 linguri de zahar tos/vanilat/pudra (sau dupa gust, depinde de cat de dulce vreti sa fie)
  • 2 nectarine
  • cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Rupem piscoturile bucati si le punem intr-o tava rotunda/patrata.

Distribuim cafeaua (care trebuie sa fie racita) pe toata suprafata piscoturilor, astfel incat sa fie insiropate bine toate piscoturile.

Punem intr-un bol frisca lichida si o mixam bine timp de cateva minute pana ce aceasta se intareste.

Intr-un alt vas punem cele 500 de gr de mascarpone si adaugam cele 4 linguri de smantana treptat (puteti pune si mai putina smantana, depinde cum doriti sa fie consistenta cremei).

Adaugam jumatate din cantitatea de frisca peste crema, apoi punem zaharul dupa gust si amestecam bine pana se incorporeaza tot.

Turnam crema obtinuta peste piscoturile din tava. 

Peste crema de mascarpone turnam si restul de frisca si intindem bine pe toata suprafata.

Pudram cu cacao iar la sfarsit adaugam felii de nectarine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta rapida cu frisca si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana...

Citeste continuarea

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2013, 22:41
la 03.09.2013, 22:48
la 03.09.2013, 23:01
Imi place tiramisu tare mult! Cu nectarine nu am incecat, dar cat de curand o sa incerc!
la 03.09.2013, 23:16
Ce bun!
la 03.09.2013, 23:17

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking