Toba a la Nico

Postat de nico15 in Mezel de casa
3 Ian 2011 | 6330 vizualizari
Toba a la Nico

Ingrediente

  • Ficat+carne 1.2 kg   
  • ficat 400 gr                                       
  • Rinichi 2-3 bucati 350 g                                            
  • Sorici 300-400 g                                        
  • Rasol 1.2 kg pus la fiert                                        
  • Sunca 300 g    
  • Piper,
  • foi dafin,
  • sare  

Mod de preparare

Se curata soriciul si rasolul bine, dupa care se trece prin flacara, spalandu-se din nou. Toate se pun la fiert in apa in care am pus: foi de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert pana observam ca sunt fierte, soriciu si ficatul se fierb mai repede, pe masura ce sunt fierte se scot si se lasa la racit intr-un alt vas. Dupa ce au fiert, se lasa un pic la racit si vom trece  la taierea carnurilor in cubulete  mai mici pentru a putea umple burta.

Se umple burta si se va pune si lichidul in care au fiert carnurile, dupa care se va coase burta, se aranjeaza si se mai pune la fiert, aproximativ 30-35 de minute, dupa care se scoate si se va aseza intre doua blaturi de lemn peste care se pun greutati pentru a se presa si a nu ramane aer inauntru. Se va tine intr-un loc racoros.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carnati din carne de porc si vitel

Postat de Pungasa_Rogue

Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea...

Citeste continuarea

Rulada de carne

Postat de privatelaura

Rulada de carne

Carnea se taie cuburi potrivite, apoi se toacă la mașină/robot, de preferinta, de două ori. Se adaugă sare, piper, boia. Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 21:03
mmm...bun
la 03.01.2011, 21:07
Nico...grozavaaa!
la 03.01.2011, 21:07
la 03.01.2011, 21:10
bravo gospodino
la 03.01.2011, 21:16

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking