Ingrediente
- 800 grame ardei romanesti de diferite culori copti si curatati de coaja si seminte
- 3 linguri ulei
- 2 cepe una alba si una rosie, curatate si taiate potrivit sau semiluna (cum va place)
- 4 rosii bine coapte tocate sau date prin razatoarea cu ochiuri mari pentru a elimina pelita
- 2 linguri pline de smantana
- 200-300 grame branza de capra sau branza de burduf
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 1 foaie dafin
- 1 lingurita cimbru tocat fin
- o lingura cozi de ceapa tocate potrivit
Mod de preparare
Ceapa o calim pana devine usor aramie, adaugam rosiile si lasam 5-6 minute.
Adaugam ardeii rupti fasii (pe timp de iarna puteti folosi un borcan de ardei facuti de cu toamna la borcan reteta o gasiti aici ), acoperim tigaia si lasam la foc mic 10 minute.
Adaugam smantana si cimbrul, amestecam si mai lasam 4 minute.
La sfarsit adaugam branza de capra rupta bucati sau data prin razatoarea cu ochiuri mari, lasam sa topeasca branza.
Potriviti de sare si piper si garnisiti cu patrunjel proaspat sau cu cozi de ceapa, dupa preferinte.
Se serveste imediat fierbinte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ardei copti a la Durau" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|