Ingrediente
Ce ingrediente am folosit pentru 1/2 de porție de Tocana de ardei cu orez:
- 2 kg ardei
- 0,5 kg gogoșari (eu am înlocuit cu ardei capia roșii)
- 1 kg roșii
- 1 kg ceapă
- 1/2 cană de orez
- frunze de pătrunjel și țelină (eu am adăugat și busuioc și rozmarin)
- 0,5 l ulei
- 2 lingurițe de zahăr
- piper boabe sau măcinat, sare
- 1 vârf de cuțit de conservant (eu am folosit aspirină pisată)
Mod de preparare
Iata cum am preparat aceasta reteta de Tocana de ardei cu orez
Am curățat legumele și le-am spălat. Ceapa am mărunțit-o cu robotul, iar ardeii și roșiile le-am tăiat cubulețe. Am călit ceapa și ardeii, apoi am adăugat roșiile și le-am lăsat să scadă la foc mic, mestecând din când în când. Separat am pus orezul la fiert în multă apă, apoi l-am strecurat și spălat cu un jet de apă rece.
Când legumele au scăzut (o treime din cantitatea inițială) am presărat verdeața tocată și am pus orezul, zahărul, sarea și piperul.
Se mai lasă la fiert câteva minute, amestecând continuu.
În rețeta originală la final se adăuga conservantul, se omogeniza și se turna în borcanele încălzite. Eu am preferat să pun tocana în borcanele încălzite și apoi să presar în fiecare câte puțină aspirină pisată. Am închis borcanele și le-am pus într-un culcuș făcut dintr-o pătură până s-au răcit.
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|