Tocana de legume cu orez pentru iarna

Postat de MIUTA in Zacusca
24 Sep 2011 | 118108 vizualizari
Tocana de legume cu orez pentru iarna

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei kapia sau gogosari
  • 500 ml ulei
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare.

Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga morcovii si se caleste in continuare inca 10 minute. Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe incet la foc mic. Se pun sare, piper si foile de dafin.

Orezul se fierbe separat. Apoi se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs.

Dupa o jumatate de ora se adauga sucul de rosii.

Se fierbe la foc mic pana uleiul iese deasupra amestecand mereu sa nu se lipeasca de cratita. Se adauga orezul fiert si se mai fierbe inca 10 minute.

Se pune compozitia fierbinte in borcane fierbinti. Se sterilizeaza in cuptor pentru 20-25 minute si se pun sub paturi pana se racesc.

Dupa ce se racesc se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Tocana de legume pentru iarna

Postat de rocsi_1612

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2011, 19:06
bun bun
la 24.09.2011, 19:48
tare buna ma gandesc sa fac si eu
la 24.09.2011, 20:41
Esti ca o furnicuta draga mea...
la 24.09.2011, 21:39
asta trebuie sa o fac si eu saptamana viitoare,ca inca nu am apucat
la 25.09.2011, 13:53
grozava

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking