Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva

Postat de MIUTA in Zacusca
24 Sep 2011 | 119508 vizualizari
Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva

Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva este o mâncare tradițională românească, perfectă pentru a fi conservată și savurată în lunile de iarnă. Aceasta este o rețetă versatilă și gustoasă, care combină diverse legume de sezon cu orez, oferind un preparat hrănitor și plin de vitamine. Este o modalitate excelentă de a păstra aromele și prospețimea legumelor de vară pentru a fi savurate când vremea rece și zilele scurte fac aprovizionarea cu produse proaspete mai dificilă.

Ingrediente

  • Ingrediente Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva
  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei kapia sau gogosari
  • 500 ml ulei
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

Cum se prepara Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva

Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare.

Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga morcovii si se caleste in continuare inca 10 minute. Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe incet la foc mic. Se pun sare, piper si foile de dafin.

Orezul se fierbe separat. Apoi se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs.

Dupa o jumatate de ora se adauga sucul de rosii.

Se fierbe la foc mic pana uleiul iese deasupra amestecand mereu sa nu se lipeasca de cratita. Se adauga orezul fiert si se mai fierbe inca 10 minute.

Se pune compozitia fierbinte in borcane fierbinti. Se sterilizeaza in cuptor pentru 20-25 minute si se pun sub paturi pana se racesc.

Dupa ce se racesc se pot depozita in camara. Se servesc pe paine de casa. Recomandam si zacusca cu ciuperci sau tocana de toamna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Zacusca de ghebe

Postat de merisor67

Zacusca de ghebe

Mai intai curatam ghebele si le spalam in 2-3 ape pentru a indeparta toate impuritatile, apoi le punem la fiert in apa cat sa le acopere, cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana se vor inmuia,...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete

Postat de rocsi_1612

Zacusca de vinete

Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2011, 19:06
bun bun
la 24.09.2011, 19:48
tare buna ma gandesc sa fac si eu
la 24.09.2011, 20:41
Esti ca o furnicuta draga mea...
la 24.09.2011, 21:39
asta trebuie sa o fac si eu saptamana viitoare,ca inca nu am apucat
la 25.09.2011, 13:53
grozava

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking