Tocana de legume pt iarna

Postat de nadina73 in Conserve
23 Sep 2010 | 55468 vizualizari
Tocana de legume pt iarna

O minunatie ,merita sa incercati,nu ve-ti regreta

Ingrediente

  • 1 kg morcov
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei gras  sau gogosar rosu
  • 800 ml ulei
  • 500 g orez
  • 3 litri bulion sau pasta de tomate(rosii decojite sant si mai bune)
  • sare 2-3 lingurite
  • piper
  • foi de dafin 10 buc
  • zahar 2 linguri

Mod de preparare

Se curata ardeiul sau gogosarul se taie feliute subtiri

Ceapa se taie pestisori.

Morcovul se taie rondele subtiri.

Orezul se fierbe separat pe jumatate.

Se amesteca ardeiul,ceapa,morcovul si orezul , se pun toate la calit cu uleiul ,sare ,foile de dafin,piper si foile de dafin,se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand.Bulionul sau pasta de tomate se pune spre sfarsit ,dupa care se mai fierbe 1/2 ora ,tot atunci se pune si zaharul

Se fierb aproximativ 2-3 ore

Se pun in borcane spalate si uscate in cuptor

Se pune tocana in borcanele fierbinti si se infileteaza cu capac ,dupa care se pun la dunt uscat adica intre paturi(eu asa le pun de ani de zile)si este super buna ,si garantata ca nu se stica,asta daca  capacele sant bine stanse.Dupa 2-3 zile cand borcanele s-au racit se scot si se pun pe raft in camara sau in pivnite

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Paste cu legume si costita afumata

Postat de AdrianUdrea

Paste cu legume si costita afumata

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2010, 01:17
va astept la masa,dimineata asa dupa o cafeluta cred ca merge binedau si cafeacu frisca
la 23.09.2010, 09:49
eu am si sosit!
la 23.09.2010, 09:57
oauuuuuuuu...ce bine arata! 5 furci
la 23.09.2010, 10:28
vin si eu la portiearata asa bine
la 23.09.2010, 10:43
Harnicuta, harnicuta. Arata tare bine

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking