Zacusca de ardei

Postat de Julie in Zacusca
15 Sep 2010 | 12681 vizualizari
Zacusca de ardei

Cand spui zacusca spui toamna, spui bucatarie traditionala ,spui ...mmm!! yamy!! :) Orice gospodina ,furnicuta harnicuta isi face loc in camaruta pentru populara si delicioasa conserva... Atat de pupulara este zacusca la noi incat se face aproape din orice: vinete,ardei,ciuperci,fasole,telina,mere,dovlecei,conopida...Schimbi doar ingredientul principal si obtii cu totul altceva...O nebunie de mancare facuta toamna ,numai buna de mancat iarna.

Ingrediente

  • 1 kg  ardei,
  • 500 g ceapa,
  • 500 g morcov,
  • 200 g bulion, 
  • 150 ml ulei,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute

Mod de preparare

Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii  si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul . Se da vasul la cuptor  30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.

Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp...si aromele s-au combinat perfect  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ardei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cod in sos de zacusca

Postat de mihaelar63

Cod in sos de zacusca

Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de...

Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de sufletista

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2010, 19:11
alta harnicuta!
la 15.09.2010, 19:14
Foarte buna.Mie imi place sa o folosesc si la tocanite.
la 15.09.2010, 19:20
imi placeee
la 15.09.2010, 19:31
multumesc fetelor!
la 15.09.2010, 19:39
Ce frumos prezentata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking