Tocana de cartofi ( chioara)

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
13 Ian 2015 | 5908 vizualizari
Tocana de cartofi ( chioara)

Chioara,adica n-are ceva ca`carnea......dar asta nu inseamna ca am devenit vegetarieni......ca`carnea-i separat.....

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 20 cepe mici ( ca asa au crescut ele,mici)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de 400 g cu pulpa de rosie fara coaja si seminte
  • 1 lingurita delikat
  • 3 linguri ulei
  • marar

Mod de preparare

Mai intai pregatim legumele,curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi aproximativ egale.Ceapa o curatam si o taiem marunt,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si apoi ceapa,ardeiul si lingurita de delikat,amestecam bine si lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa si ardeiul se inmoaie.Apoi adaugam cartofii si apa cat sa-i acoperim de 3 degete,lasam sa fiarba la foc domol pana se patrund cartofii.Cand cartofii s-au fiert adaugam pulpa de rosii si mai lasam sa fiarba 10-15 min.Stingem focul si adaugam marar tocat.Cam asta-i tocana de cartofi chioara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi ( chioara)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu varza calita, de post

Postat de rocsi_1612

Placinte cu varza calita, de post

Incepeti cu  umplutura  daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...

Citeste continuarea

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Postat de merisor67

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2015, 19:19
Mie imi place mai mult fara carne!
la 13.01.2015, 19:21
fara coaste?
la 13.01.2015, 19:23
Deci asta e tocana chioara!
la 13.01.2015, 19:29
ce pofta mi-ai facut..... si merge bine cu ceva muraturi.....mmm.
la 13.01.2015, 19:37
buna buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking