Tocana de cartofi ( chioara)

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
13 Ian 2015 | 5890 vizualizari
Tocana de cartofi ( chioara)

Chioara,adica n-are ceva ca`carnea......dar asta nu inseamna ca am devenit vegetarieni......ca`carnea-i separat.....

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 20 cepe mici ( ca asa au crescut ele,mici)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de 400 g cu pulpa de rosie fara coaja si seminte
  • 1 lingurita delikat
  • 3 linguri ulei
  • marar

Mod de preparare

Mai intai pregatim legumele,curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi aproximativ egale.Ceapa o curatam si o taiem marunt,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si apoi ceapa,ardeiul si lingurita de delikat,amestecam bine si lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa si ardeiul se inmoaie.Apoi adaugam cartofii si apa cat sa-i acoperim de 3 degete,lasam sa fiarba la foc domol pana se patrund cartofii.Cand cartofii s-au fiert adaugam pulpa de rosii si mai lasam sa fiarba 10-15 min.Stingem focul si adaugam marar tocat.Cam asta-i tocana de cartofi chioara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi ( chioara)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza dulce calita (de post)

Postat de gicuta69

Varza dulce calita (de post)

Indepartam foile exterioare ale verzei, o spalam sub jet de apa rece apoi o taiem fideluta. O punem intr-un castron mare si o frecam cu sare. Intr-o cratita adaugam uleiul si cand se...

Citeste continuarea

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

Postat de ralu_ca

Zacusca de vinete, ciuperci si masline

Vinetele le-am copt, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga bine..Morcovul l-am dat prin razatoarea robotului. Ceapa am curatat-o si am dat-o prin masina de tocat , la fel si vinetele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2015, 19:19
Mie imi place mai mult fara carne!
la 13.01.2015, 19:21
fara coaste?
la 13.01.2015, 19:23
Deci asta e tocana chioara!
la 13.01.2015, 19:29
ce pofta mi-ai facut..... si merge bine cu ceva muraturi.....mmm.
la 13.01.2015, 19:37
buna buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking