Ingrediente
- 500 g ciuperci brune
- 100 g unt
- 150 g ceapa rosie
- piper negru Delikat
- ierburi si marar Delikat
- boia dulce Delikat
- sare
- cca 200 ml apa
- cca 200 g mamaliga rece
- 70 g unt
- ierburi de gradina Delikat
- parmezan ras
Mod de preparare
Ciupercile le-am spalat de eventualele impuritati, apoi le-am taiat in bucati mai mari.
Am asezat pe foc un tuciulet, am pus untul. Separat am taiat ceapa marunt si apoi am adaugat-o peste untul incins, am calit-o cateva minute, apoi am adaugat un pic de sare, piper negru si boia dulce, am amestecat bine si am adaugat ciupercile si apa, am asezat un capac deasupra si am lasat cca 30 min la foc mic sa se patrunda ciupercile, la final am adaugat ierburi si marar si am stins focul.
Separat am taiat mamaliga rece in bucatele mici, am pus tigaia wok pe foc si am incins-o, am adaugat untul si apoi bucatile de mamaliga si le-am lasat sa se rumeneasca, apoi am adaugat ierburi de gradina peste ele. Am asezat in farfurie tocana de ciuperci peste care am presarat parmezan si am servit cu mamaliga prajita, un deliciu, papilele mele au fost in extaz, parol ca nu va mint....:D
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|