Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Postat de ctlina in Iepure
16 Iun 2018 | 4449 vizualizari
Tocana de iepure cu prune uscate si bere

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏 Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere. Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

Ingrediente

  • 1 kg de carne de iepure - pulpe, spate
  • 12 cepe noi mici
  • 12 prune uscate
  • 1 mana de stafide
  • 5 linguri de coniac
  • 20 g de unt demi-sarat
  • 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 40 cl de biere
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiati carnea in bucati potrivite.

Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).

Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.

Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.

Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.

Adaugati sunca si rumeniti impreuna.

Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.

Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.

Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.

 Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.

Este gata, puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu prune uscate si bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficat de iepure cu ceapa verde si smantana

Postat de gurita_ta2005

Ficat de iepure cu ceapa verde si smantana

Ficatul se curata, se spala si se pune la prajit un ulei de masline pe ambele parti. Se pune si ceapa verde taiata rondele, condimentele si se lasa cateva minute. Se pune apa, se lasa putin...

Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor

Postat de sufletista

Friptura de iepure la cuptor

Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece. Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2018, 15:53
la 17.06.2018, 16:22
Ce preparat minunat ai facut!
la 17.06.2018, 16:43
la 17.06.2018, 17:04
Arata foarte bine!
la 17.06.2018, 17:08
ce bine suna, dar si de aratat, arata grozav

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking