Ingrediente
- Ingrediente pt 3 portii:
- 2 rosii mari
- 2 ardei capia mari
- 1 vanata potrivita
- 4 cepe
- 4 cartofi potriviti
- 3 foi de dafin
- sare si piper
- 1 cana apa
- frunze de telina
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Spalam bine toate legumele.
Inainte de toate, cartofii taiati cubulete ii punem la fiert intr-un vas cu apa sarata si cand sunt gata fierti, dar nu foarte moi, ii scoatem din apa si asteptam momentul in care trebuie sa ii folosim.
Tocam ceapa ( nu trebuie foarte marunt), feliem ardeii si le calim impreuna intr-un vas cu ulei incins timp de 5-7 minute.
Vanata curatata de coaja o taiem cubulete pe care le adaugam peste ceapa si ardei si mai lasam la calit cateva minute.
Rosiile le punem cateva minute in apa fierbinte pentru a le putea decoji mai usor. Apoi le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor. Adaugam o lingurita de sare si o jumatate lingurita piper si lasam pe foc in continuare aprox 7-10 minute.
Turnam o cana de apa, adaugam frunzele de dafin si lasam pe foc sa fiarba timp de 10-15 minute la foc mic, pana scade apa. Adaugam cartofii fierti si mai lasam pe foc 3-4 minute.
Luam de pe foc si adaugam frunzele de telina tocate marunt.
O mancare delicioasa pe timp de vara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (70)
|