Tocana de legume

Postat de carla27carla in Conserve
23 Oct 2013 | 16165 vizualizari
Tocana de legume

Pentru iarna si in zilele de post.

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg patrunjel radacina si cu frunze
  • 1 bucata telina radacina cu frunze
  • 1 kg ardei kapia rosu
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg rosii
  • 800 gr pasta de rosii facuta in casa
  • 200 gr orez
  • 1 kg ulei
  • sare mare neiodata,piper boabe
  • 1 kg ceapa alba

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata.Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.Rosiile se oparesc ,se curata de pielita si se toaca cubulete.Intr-o cratita cu fund dublu se pune 1 l de ulei ,se adauga ceapa,ardeiul,gogosarii si se lasa sa se caleasca ,apoi se adauga zarzavatul razalit ,se lasa sa se caleasca apoi se adauga vreo 2 l de apa si se lasa sa fiarba .Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga orezul spalat si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie orezul.Cand si orezul este fiert se adauga rosiile cubulete,si pasta de rosii si se lasa sa fiarba in continuare.Se pune sare dupa gust si niste piper boabe.Verdeata se toaca marunt si se adauga in oala.Se mai lasa sa dea cateva clocote .Se pune tocana in borcane sterilizate si curate ,se capseaza si se da la dust in abur vreo 40 de minute .Se lasa sa se raceasca acolo dupa care se scot,se sterg si se eticheteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor

Postat de Constelatialeu

Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor

Iata cum se prepara Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele: am taiat cubulete ceafa  de porc , am spalat-o si am...

Citeste continuarea

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o''

Iata cum se prepara Reteta de tocana ''pofta ce-am poftit-o'' Am scos de la congelator ceapa verde si ardeiul rosu. Costita am taiat-o bucatele mici. Am curatat si taiat cartofii in cuburi mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 15:57
Wowwww!!! ce buna este la Iarna si nu numai
la 23.10.2013, 16:09
o bunatate
la 23.10.2013, 16:30
multumesc Babi
la 23.10.2013, 16:31
multumesc Laura
la 23.10.2013, 16:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking