Tocana de legume cu orez pentru iarna

Postat de bitza in Zacusca
16 Feb 2010 | 141135 vizualizari
Tocana de legume cu orez pentru iarna

Nu am apucat sa postez retetele cu proviziile pt iarna din lipsa de timp,iar acum am putin timp si o fac

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg ardei(eu am avut rosu si verde)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii date prin masina de tocat
  • 500 g orez
  • 500 g ulei

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert separat.Ceapa,morcovul si ardeiul se pun la calit in ulei,apoi se adauga si rosiile si 2 l apa.Dupa ce au fiert si legumele si orezul,acesta se pune peste legume si se mai lasa 10 min la foc potrivit.Dupa ce a scazut sosul se opreste focul si se pune tocana in borcanele spalate si sterilizate la cuptor(le punem in tava de la aragaz si le bagam la cuptor la foc mic).Deasupra fiecarui borcan se pune cate o lingura de ulei si se pune in tava de la aragaz pe care o bagam la cuptor 1 ora la foc mic.Dupa o ora le scoatem si le punem capacele si mai dam la cuptor 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Postat de mirela0911

Tocana de legume cu orez, pentru la iarna cand e ger

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...

Citeste continuarea

Tocana de legume pentru iarna

Postat de rocsi_1612

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2010, 23:21
foarte gustos
la 20.09.2010, 15:40
si eu tre' sa fac... bravo!
la 20.09.2010, 17:41
uff anul asta nu am facut,dar cred ca mai am timp,merita facuta ca e foarte buna mai am un borcan de anul trecut si a stat foarte bine
la 27.09.2010, 13:30
eu nu am apucat sa fac zacusca anul asta .arata bine.
la 01.10.2010, 12:09
e faina tocana...dar am o intrebare: 2l apa nu-i cam mult?....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking