Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de CulinaryRainbow in Slow Cooker
9 Sep 2015 | 6267 vizualizari
Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot

Pentru mulți, carnea de miel este subiect închis. Eu, însă o ador, iar slow cooker Crock-Pot îi dă o savoare aparte. Ceea ce-mi place cel mai mult la acest aparat de gătit este faptul că pătrunde intens ingredientele păstrându-le, totuși, forma inițială. Nimic nu se sfarmă. Preparatele sunt apetisante și au o aromă irezistibilă. Un alt plus este faptul că indiferent de programul pentru gătit ales, la finalul acestuia slow cooker Crock-Pot trece automat pe modul ”păstrare la cald”. Practic te așteaptă cu mâncare caldă când te întorci acasă. :)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 900 g pulpă de miel
  • 400 g cartofi noi mici
  • 300 g ciuperci
  • doi ardei
  • două fire de ceapă verde
  • un morcov potrivit
  • două roșii
  • un fir de rozmarin
  • un firicel de salvie
  • o linguriță cu coriandru
  • doi căței de usturoi
  • sare dură

Mod de preparare

   Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel, am trișat puțin și am fiert ușor pulpa în oala sub presiune. De fel, carnea de miel este un timp de carne care necesită destul de mult timp de gătire, deci cred că am făcut cea mai bună alegere. Bineînțeles, am păstrat zeama în care aceasta a fiert.

   Am tăiat toate legumele grosier și le-am așezat în vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital. Cartofii i-am gătit în coajă.

   Am dezosat pulpa și de asemenea am tăiat-o în bucăți generoase. Am așezat-o peste legume. Am pudrat coriandrul, sarea, am adăugat usturoiul, apoi salvia și rozmarinul.

   Am adăugat un litru și jumătate din zeama de miel, am acoperit cu capacul de sticlă și am setat aparatul Crock-Pot setat pe modul ”low”.  Am lăsat să bolborosească timp de 8 ore, ceea ce a facut carnea foarte fragedă și gustul deosebit. 

   A ieșit o tocană pe cinste pe care n-am ezitat s-o servesc fierbinte. Ai mei au mai așteptat. :)

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Ardei umpluti cu orez, ciuperci si nuca, la slow cooker Crock-Pot

Ceapa, morcovii, ciupercile se curăță, apoi se mărunțesc și se pun la călit împreună cu orezul,  uleiul de măsline și puțină apă, cca. 10 minute la foc mic, la final se...

Citeste continuarea

Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

Postat de Ina

Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime. Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2015, 18:48
O bunatate!
la 09.09.2015, 18:51
Ador carnea de miel! Cred ca a iesit tare frageda!
la 09.09.2015, 18:52
Da, Simona! E demențială! Eu aș fi devorat-o pe toată, dar mi-am amintit că trebuie să mai las și altora. )))
la 09.09.2015, 18:53
8 ore?!? Vai, şi între timp ce mănânci, mori de foame?
Arată bine tot, ca pe gustul meu!
la 09.09.2015, 18:54
Padre, sunt convinsă că nu stai cu frigiderul gol. Ceva-ceva tot găsești de potolit foamea până să-ți vină iar. )))

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking