Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Postat de Ksenya in Reteta de vedeta
8 Apr 2015 | 9007 vizualizari
Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Am vazut reteta la TV Paprika . Este reteta Nigellei,mi-a placut ce a iesit si am zis s-o postez si eu aci. Combinatiile ingredientelor sunt delicioase.

Ingrediente

  • Pentru tocana
  • 350 g chorizo
  • 800 g naut fiert
  • 2 cutii rosii in suc propriu
  • 1/2 cutie apa
  • 4 linguri sherry
  • 100 g caise deshidratate
  • frunze coriandru pentru servit
  • sare,piper dupa gust
  • Pentru bulgur
  • 50 g spaghete rupte bucati
  • 500 g bulgur
  • 1 litru apa clocotita
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei masline

Mod de preparare

Mai intai facem bulgurul.

Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa clocotita,acoperim si lasam la cel mai mic foc 15 min cand va fi gata

Intre timp pregatim tocana.Taiem chorzo in felii,punem pe foc o tigaie cu fund dublu si incapatoare,adaugam  chorizo   si lasam pe foc pana salamul lasa o grasime portocalie,apoi adaugam  sherry ,lasam 2 minute  urmeaza  caisele taiate in doua,amestecam ,adaugam nautul,apoi rosiile si apa,potrivim de sare si piper,lasam pe foc iute cam 5-7 minute  sa bolboroseasca pana sosul se leaga usor.

Se serveste tocana pe pat de bulgur si se orneaza  cu coriandru tocat.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de naut cu chorizo si bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

Postat de Satisfyyourcravings

Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.  Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie...

Citeste continuarea

Foie gras

Postat de Sylvia

Foie gras

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2015, 16:13
As servi . Mai ales ca are chorizo
la 08.04.2015, 16:22
la 08.04.2015, 16:38
O bunatate! Arata senzational! Si ce arome...mmm...
la 08.04.2015, 16:38
Ce bine arata!
la 08.04.2015, 16:39
bun bulgurul, bun nautul si bun chorizo-ul...totu-i bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking