Ingrediente
- Pentru tocana
- 350 g chorizo
- 800 g naut fiert
- 2 cutii rosii in suc propriu
- 1/2 cutie apa
- 4 linguri sherry
- 100 g caise deshidratate
- frunze coriandru pentru servit
- sare,piper dupa gust
- Pentru bulgur
- 50 g spaghete rupte bucati
- 500 g bulgur
- 1 litru apa clocotita
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 foaie dafin
- 2 linguri ulei masline
Mod de preparare
Mai intai facem bulgurul.
Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa clocotita,acoperim si lasam la cel mai mic foc 15 min cand va fi gata
Intre timp pregatim tocana.Taiem chorzo in felii,punem pe foc o tigaie cu fund dublu si incapatoare,adaugam chorizo si lasam pe foc pana salamul lasa o grasime portocalie,apoi adaugam sherry ,lasam 2 minute urmeaza caisele taiate in doua,amestecam ,adaugam nautul,apoi rosiile si apa,potrivim de sare si piper,lasam pe foc iute cam 5-7 minute sa bolboroseasca pana sosul se leaga usor.
Se serveste tocana pe pat de bulgur si se orneaza cu coriandru tocat.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de naut cu chorizo si bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|