Ingrediente
- Carne de porc, ceafa si muschi...cca 2,5-3 kg
- legume cca 3 kg dupa cum urmeaza
- ceapa uscata, alba, rosie si ceapa verde frunze
- dovlecel cuburi
- fasolica fideluta
- vanata
- ardei gras
- rosii
- ulei pentru calit
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai.
Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am taiat-o in bucatele mici, ardeiul taiat in bucati potrivite, dovlecelul si vanata in cubulete. Rosiile le-am decojit si le-am taiat in bucati mai mici. Frunzele de ceapa verde le-am scos din lada frigorifica, la ora asta si pe canicula asta nici urma de ceapa verde, am avut grija sa-mi pun la pastrare.
Jumatatea mea a fost pe post de fochist si a intretinut focul. Am asezat wok-ul de fonta deasupra focului, am lasat sa se incinga si am turnat ulei, nu l-am masurat, apoi am adaugat bucatile de carne si le-am calit, pana au inceput sa se albeasca si sa se rumeneasca putin. Am scos carnea si am pus legumele, mai intai ceapa uscata, ardeiul si fasolea, le-am lasat sa se inmoaie, am adaugat vanata si dovlecelul, am turnat apa, am presarat sare si piper si am lasat sa sa fiarba cca 10 min, dupa care am adaugat carnea si am asezat capacul pe wok. Din cand in cand am amestecat in wok.Dupa cca 30 min am adaugat si rosiile, am domolit focul si am mai lasat sa clocoteasca la foc mic cca 30 min. Spre final am adaugat si ceapa verde, am potrivit de sare si piper si cca 10-15 min pe foc, apoi ne-am asezat la masa si-am savurat cu mamaliga si castraveti covasiti. Sa ne fie de bine, iar daca v-am facut pofta sa va fie si voua de bine cand veti savura a sa bunatate de tocana.
Sper ca n-am uitat nimic de notat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana prieteniei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|