Ingrediente
- 1 kg carne vita
- 1 kg carne porc
- 1.5 kg cartofi
- 200 ml ulei
- 2 ardei rosii
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 4 linguri pasta de rosii
- 1 lingura boia rosie de ardei
- 1 lingurita pasta iute de ardei
- sare
- marar verde
- fenicul verde
- patrunjel verde
Mod de preparare
Carnea taiata cuburi mai mari se pune in ceaun la prajit
Cand a scazut tot lichidul lasat de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete .Sarati.
Adaugati pasta de rosii , boiaua si pasta de ardei . Amestecati si puneti apa cat sa acopere carnea .
Adaugati cartofii curatati si feliatisi fierbeti pana acestiaincep sa se zdrobeasca .
Din cand in cand amestecati cu o lingura mare de lemn ca tocana sa nu se prinda de fundul ceaunului .
La sfarsit taiati usturoiul verde si restul verdeturilor si le incorporati in tocanita .
Serviti alaturat pe langa voie buna ,salate de cruditati sau muraturi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne si cartofi - la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|