Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci

Postat de carmenvlad in Porc
7 Mar 2011 | 19700 vizualizari
Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci

O mancare pentru serile lungi de iarna cu cartofi si costita de porc afumata.

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 4-8 bucati coasta porc
  • 8-10 ciupercute
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gas rosu
  • 1 bucatica mica ghimbir
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita secretul gustului
  • Cateva boabe piper
  • 1 frunza dafin
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare

Se portioneaza coasta si se pune la fiert cu ½ lingurita sare. Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul ras, ghimbirul ras, ardeiul gras tocat cubulete, frunza de dafin si secretul gustului de legume. Se mai caleste putin si apoi se adauga ciupercile intregi si cartofii taiati in patru. Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga cu polonicul zeama din carnea de costita care fierbe. Apoi se adauga cateii de usturoi taiati marunt si busuiocul uscat. Se acopera si se lasa sa fiarba 20-25 de minute la foc mic. Se pun apoi bucatile de coasta fierte, se adauga pasta de tomate dizolvata in apa calda si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se serveste cu patrunjel tocat marunt si cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu coasta de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jambon de porc la cuptor

Postat de MotanLaOale

Jambon de porc la cuptor

Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava...

Citeste continuarea

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Postat de mihaelar63

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 15:26
Ce frumos e colorata Carmen...mancarica ta e o splendoare...frumos mai gatesti
la 07.03.2011, 15:28
mmmmmmmmmm
la 07.03.2011, 15:36
ce buna e
la 07.03.2011, 15:41
Sunt placut suprinsa. Atat de repede am primit aprecieri. Va multumesc mult RuxyRux, Aziz si Luk.
la 07.03.2011, 15:47
carmen,daca nu ne miscam repede noua nu ne ramane nimic arata superb

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking