Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 1 frunza dafin
- 4 linguri bulion rosii
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o curatam si o taiem marunt si o punem la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovul taiat felii subtiri si cartofii taiati cuburi si frunza de dafin. Adaugam apa cat sa treaca peste cartofi.
Lasam cartofii sa fiarba 30-40 de minute, incercam cu fruculita pentru a vedea daca s-au fiert. Dupa ce s-au fiert cartofii adaugam bulionul si amestecam cu grija sa nu se sfarame, lasam tocanita de cartofi sa mai dea 2 clocote dupa care o condimentam dupa gust si o lasam sa fiarba in continuare. Cand consideram ca tocanita este destul de cosnsistenta o luam de pe foc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|