Ingrediente
- 150 grame carne tocată de vită
- 150 grame carne tocată de porc
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță unt
- 3 cartofi medii
- 2 morcovi
- 1 cutie roșii în bulion
- 2 foi de dafin
- 400 ml supă de vită
- 100 ml vin roșu
- 1/4 legătură de pătrunjel
- sare/ piper
Pentru crustă:
- 3 felii de pâine rustică
- 30 grame unt
- 2 lingurițe maghiran uscat
Mod de preparare
Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie.
În aceeași tigaie, se încălzește untul și se adaugă usturoiul feliat, ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și cartofii cuburi. Se călesc până se rumenesc.
Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi supa, vinul, roșiile, foile de dafin, sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă până începe să se îngroașe. Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă.
Pentru crustă, se topește untul și se adaugă peste feliile de pâine tăiate cuburi. Se adaugă maghiranul și se amestecă. Se așează cuburile de pâine peste tocăniță și se introduce tigaia la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|