Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne
20 Feb 2014 | 3146 vizualizari
Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine

Am găsit această rețetă într-un newsletter de la ecuisine.ro și am adaptat-o gusturilor mele în sensul că am folosit ceapă roșie în loc de praz, am renunțat la sosul Worcestershire și am adăugat vin roșu.

Ingrediente

  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță unt
  • 3 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 cutie roșii în bulion
  • 2 foi de dafin
  • 400 ml supă de vită
  • 100 ml vin roșu
  • 1/4 legătură de pătrunjel
  • sare/ piper

Pentru crustă:

  • 3 felii de pâine rustică
  • 30 grame unt
  • 2 lingurițe maghiran uscat

Mod de preparare

Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline și se adaugă cele doua tipuri de carne amestecate. Se gătește până când toată apa s-a evaporat și începe să se rumenească. Se scoate pe o farfurie. 

În aceeași tigaie, se încălzește untul și se adaugă usturoiul feliat, ceapa tocată mărunt, morcovii tăiați rondele și cartofii cuburi. Se călesc până se rumenesc. 

Se adaugă carnea înapoi în tigaie, apoi supa, vinul, roșiile, foile de dafin, sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă până începe să se îngroașe. Se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. 

Pentru crustă, se topește untul și se adaugă peste feliile de pâine tăiate cuburi. Se adaugă maghiranul și se amestecă. Se așează cuburile de pâine peste tocăniță și se introduce tigaia la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de cartofi și carne tocată sub crustă de pâine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de cristeena20

Coada de vitel cu naut si paste

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...

Citeste continuarea

Tigaie picanta cu piept de pui

Postat de Ina

Tigaie picanta cu piept de pui

Pieptul de pui se taie bucatele mici care se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei. In acest timp curatam legumele, le spalam si le tocam grosier.  Cand bucatile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2014, 15:43
interesant..
la 20.02.2014, 15:44
Tare buna trebuie sa fie
la 20.02.2014, 15:46
la 20.02.2014, 15:46
la 20.02.2014, 15:49

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking