Ingrediente
- Pentru fiert:
- Fazan 1 bucată,
- Țelină apio 3 fire,
- Morcovi 3 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Pătunjel rădăcină 1 bucată,
- Păstârnac 1 bucată,
- Sare de mare 2 linguri,
- Piper boabe mosaic 1 linguriță,
- Foaie de dafin 1 bucată.
- Pentru tocăniță:
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ardei kapia 2 bucăți,
- Ciuperci urechi de lemn 500 g,
- Ulei de măsline,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Vin alb demisec cca. 250 ml,
- Boia de ardei dulce 1 lingură.
Mod de preparare
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.
Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 6 ore.
Zeama se folosește pentru o supă delicioasă.
Fazanul se mărunțește, parțial dezosează și se pune la călit alături de ceapa curățată și feliată grosier, ardeiul kapia mărunțit, sarea, piperul, uleiul de măsline și ciupercile negre, faimoasele urechi de lemn, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute. Apoi se adaugă vinul, pudra de boia și se mai lasă l gătit cca. 10 mnute la foc mic, semiacoperit.
Tocănița se servește fierbinte alături de ce garnitură preferați.
Spor și poftă bună! ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fazan cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|