Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

Postat de Sidy in Pui
4 Feb 2012 | 7719 vizualizari
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

Cea mai buna tocanita de pui este cea facuta din gaina de casa. Am dreptate sau nu ?

Ingrediente

  • 1 gaina de casa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2-3 catei usturoi
  • o cana orez
  • 1 varf cutit turmenic
  • 1 varf cutit boia iute
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 1/2 cani supa de carne

Mod de preparare

 

 

Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.

Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem o cana cu apa si carnea, amestecam si mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu apa. Acoperim vasul si lasam sa fiarba bine carnea .

Intre timp facem orezul .Il  spalam bine de tot.

 

Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul tocat, se invarte repede si se adauga orezul si supa.

Punem din nou pe focul redus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba incet cam 15 minute ; lasam sa se odihneasca 10 minute si este gata....

 

Cand este gata tocanita se adauga si restul de patrunjel tocat si se serveste cu orezul ,montandu-se pe farfurie dupa preferinta.

Pofta mare !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Postat de katty

Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui  il taiem in...

Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu sos de leurda

Postat de MotanLaOale

Ciocanele de pui cu sos de leurda

Ciocanelele se curata, se spala bine, se usuca si se presara cu vegeta, boia si piper. Ceapa si leurda se curata, se spala si se toaca. Intr-un vas termorezistent (sau tava) se  pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 18:30
place
la 04.02.2012, 18:31
la 04.02.2012, 18:33
foarte buna tocanita!
la 04.02.2012, 18:34
ai mare dreptate
la 04.02.2012, 18:43
buna gaina de casa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking