Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari.
Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru a se topi mai repede.
Se călește ușor ceapa în unt, cu grijă ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se răzuie pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă.
Se spală gogoșarul și ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se feliază și se călesc înăbușit, peste celelalte legume din tigaie, fără a amesteca prea mult în tigaie, ca să nu se terciuiască.
Se curăță ceapa verde, se spală bine și se taie rondele, după care se pune la călit în tigaia cu legume.
Se spală roșia, se taie în bucăți mari și se pune și ea la călit, peste celelalte legume.
Se adaugă 100 ml de apă (supă concentrată) și se lasă tigaia cu legumele la fiert înăbușit, fără a amesteca prea mult în ea.
Când legumele s-au pătruns, se condimentează cu sare și piper și după încă 2-3 minute se oprește focul de la aragaz.
Între timp se pune cus-cusul la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-9 minute. Când a fiert, se strecoară, se clătește în două-trei ape și se lasă la scurs, după care se pune pe platou.
Se pune tocănița peste cus-cusul din platou, odată cu sosul lăsat de legume. Se servește caldă.