Tocanita de legume, cu cus-cus

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
20 Sep 2018 | 5567 vizualizari
Tocanita de legume, cu cus-cus

Cât încă mai sunt legume variate, proaspete și sănătoase, m-am gândit să fac o tocăniță și din garniturile pe care le fac de obicei (pireu de cartofi, paste, pilaf...) am ales cus-cusul, pentru că-mi place foarte mult. O ieșit o bunătate și o fantezie de culori îmbietoare. Pentru această rețetă am folosit cus-cus cu bob mare, care necesită fierbere (7-8 minute). Pentru că întotdeauna prepar cus-cusul cu unt, am călit legumele în unt, după ce am turnat și puțin ulei de floarea soarelui în tigaie, ca să nu se ardă.

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 2 ardei grași, verzi
  • 1 gogoșar
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă roșie
  • 4 fire de ceapă verde
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 grame de unt
  • 250 grame de cus-cus mare
  • sare
  • piper
  • 100 ml de apă (supă concentrată)

Mod de preparare

Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari.

Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru a se topi mai repede. 

Se călește ușor ceapa în unt, cu grijă ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se răzuie pe răzătoarea mare și se călesc peste ceapă.

Se spală gogoșarul și ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se feliază și se călesc înăbușit, peste celelalte legume din tigaie, fără a amesteca prea mult în tigaie, ca să nu se terciuiască.

Se curăță ceapa verde, se spală bine și se taie rondele, după care se pune la călit în tigaia cu legume.

Se spală roșia, se taie în bucăți mari și se pune și ea la călit, peste celelalte legume.

Se adaugă 100 ml de apă (supă concentrată) și se lasă tigaia cu legumele la fiert înăbușit, fără a amesteca prea mult în ea.

Când legumele s-au pătruns, se condimentează cu sare și piper și după încă 2-3 minute se oprește focul de la aragaz.

Între timp se pune cus-cusul la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-9 minute. Când a fiert, se strecoară, se clătește în două-trei ape și se lasă la scurs, după care se pune pe platou.

Se pune tocănița peste cus-cusul din platou, odată cu sosul lăsat de legume. Se servește caldă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume, cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Postat de RuxyRux

Dovlecei umpluti cu branzeturi

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung. Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si...

Citeste continuarea

Dovlecei gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei gratinati

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem pe jumatate. Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. Cascavalul il dam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2018, 21:18
Legume gustoase in combinatie cu cus-cus hranitor
la 20.09.2018, 21:21
Așa este, Mihaela...Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 20.09.2018, 21:32
Buna!
la 20.09.2018, 21:37
Mulțumesc frumos, Adi!
la 20.09.2018, 22:27
imi place mult combinatia

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking