Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
22 Iun 2010 | 16075 vizualizari
Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume

Sa va propun o alta reteta de post dar delicioasa...poate o sa ziceti mazare cu ciuperci se poate?a venit cineva la mine in vizita si mi-a zis ca face mazare cu ciuperci si eu mirata: cum mazare cu ciuperci?si a zis da, se poate...si am zis sa incerc ...ce credeti ca iesi?oare?o bunatate...

Ingrediente

  • 1 borcan 400 gr ciuperci conservate(sau 500 de grame proaspete)
  • 1 cutie mica mazare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • piper
  • sare
  • boia de ardei
  • ulei

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine si se taie bucati mai mari(sau cum va place).

ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

morcovul se rade ,se spala si se taie rondele.

ardeiul rosu si galben se taie cubulete.

rosiile se curata de pielita si se taie tot patratele.

mazarea se scurge de zeama,se spala bine cu apa rece si se lasa la scurs.

intr-o tigaie putin mai mare se pune putin ulei.

cand acesta s-a incins se adauga ciupercile si se trag 2 min in ulei.

peste se toarna 2 cani cu apa.

lasati sa inceapa sa fiarba.

in momentul in care incep sa fiarba se pun toate legumele mai putin mazarea pentru ca a mea era fiarta(daca o luati nefiarta atunci o puneti o data cu legumele sa aiba timp sa fiarba bine).

se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.

se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba cam 30 de minute,timp in care mai invartiti din cand in cand.

daca legumele nu sunt fierte bine si apa a scazut,mai adaugati putina dar sa fie fierbinte pentru a nu stopa fierberea.

ultimele 10 min adaugati mazarea.

pasta de tomate o desfaceti in putina apa si o turnati in tigaie.

invartiti bine iar dupa 10 min inchideti aragazul.

sper sa va placa...pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez brun cu legume si ciuperci

Postat de CameliaComan

Orez brun cu legume si ciuperci

Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare. Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin....

Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de mitinita

Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 17:27
am venit cu furculitele
la 22.06.2010, 18:09
daca e cu ciuperci sigur e buna
la 23.06.2010, 11:41
mersi fetelor
la 23.06.2010, 13:29
cred ca-i buna! rocsi scoate si tu culoarea aia rosiatica din poze ca m-ai terminat, ma dor ochii
la 24.06.2010, 17:31
cu siguranata e grozava toate furcile rocsi

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking