Tocanita de miel

Postat de gaby_d in Oaie
1 Oct 2010 | 5211 vizualizari
Tocanita de miel

O reteta la care sursa de inspiratie a fost Ina. Bineinteles ca eu nu respect niciodata ce citesc:))), dar la tocanitza ei m-am uitat inainte de a o pregati. >:d

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 ardei
  • foi de dafin
  • rozmarin (1/2 lingurita)
  • sare
  • piper
  • o ceasca de vin alb

Mod de preparare

Dezosam pulpa si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.

Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.

Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea acestuia.

Adaugam apoi o cana de apa (sau mai mult daca e necesar, trebuie sa cuprinda carnea in intregime), ardeii taiati felioare, rozmarinul foile de dafin sare, piper  si fierbem innabusit.

Cand carnea e bine fiarta punem pasta de tomate si lasam pana se ingroasa sosul.

Noi am servit cu mamaliguta si urda framantata cu sare.

De data asta n-am vrut sa pun nicio verdeata, nah!:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita din organe de miel

Postat de panacris

Tocanita din organe de miel

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură...

Citeste continuarea

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Postat de katty

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Spalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea  la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2010, 00:23
Gaby......faci mancare la ora asta? am vazut eu ca esti pe mes inca
la 01.10.2010, 00:25
stau sa fiarba niste hribi. mi i-a adus tarziu, asa ca..astept
la 01.10.2010, 00:27
ai trecut de ora de culcare cu o ora
la 01.10.2010, 08:55
deci, este by Ina.... Dupa Medi, acum e Ina la rand? hehe... arata bine... eu nu pap miel 5 furci!
la 01.10.2010, 10:27
si ce daca nu papi? ce? ti-am dat eu?.neatza!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking