Tocanita de porc cu paine fiarta(Schweine-Geschnetzeltes mit Mehlknödel)

Postat de marieta in Porc
9 Oct 2011 | 5181 vizualizari
Tocanita de porc cu paine fiarta(Schweine-Geschnetzeltes mit Mehlknödel)

o mancare Germana foarte gustoasa

Ingrediente

pentru tocanita ai nevoie de:

  • 1kg carne slaba de porc,
  • 1 ceapa,
  • o cutie ciuperci mici,
  • o lingurita pasta de rosii,
  • sare,piper,
  • o lingura faina alba,
  • 200 g smantana,
  • o lingura de margarina.

pentru painea fiarta:

  • o chifla alba mai veche,
  • 1 praf de copt,
  • 750g faina alba,
  • 3 oua,
  • o lingurita sare,
  • apa minerala sa iasa un aluat bun.

Mod de preparare

tocanita:

Carnea se spala si se taie in fasii,se pune la prajit,se adauga ceapa

Se calesc sa-si schimbe culoarea putin,se adauga pasta de rosii,sare ,piper dupa gust si se adauga apa sa fiarba pana este fiarta carnea,apoi se adauga ciupercile,se mai fierbe putin.

Se amesteca faina cu smantana si se mai adauga putina apa sa iasa un sos bun.

Se adauga putin patrunjel tocat,si este gata.

Intre timp se face si painea fiarta:

Se taie chifla in cuburi mici,se pune peste faina si oua ,sare,praf de copt si putina apa minerala.

Se framanta doar putin pentru a nu se sfarama bucatile de chifla.se imparte in doua parti egale si se lasa la dospit jumatate de ora.

Se pune apa la fiert in 2 oale mari cu capac,se adauga cate o lingurita sare si cand clocoteste se pune cate o bucata in fiecare oala.

Se lasa focul incet si se fierbe cu capac aproximativ 15-20 minute intorcandu-le din cand in cand.

Cand sunt fierte se scot cu spumiera pe platou si se taie in felii.

Se serveste fierbinte cu tocanita si o salata la alegere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu paine fiarta(Schweine-Geschnetzeltes mit Mehlknödel)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu cartofi noi

Postat de gurita_ta2005

Ciolan afumat cu cartofi noi

Bucata de ciolan afumat se taie bucati (dupa placul fiecaruia) si se pune intr=o craticioara cu apa la fiert pentru circa 40 minute. Cand a trecut timpul mentinat scurgem de zeama bucatiile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2011, 18:27
pacat ca nu sunt pozele mai clare,ca arata bine mancarica ta
la 09.10.2011, 18:39
ce sa fac? pana una alta fac poze cu asta!!decat deloc!!!!!!!
la 09.10.2011, 20:49
ce papa bun bun
la 09.10.2011, 20:58
buna tare
la 09.10.2011, 21:14
buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking