Ingrediente
- 1 piept de pui
- 3 lg ulei
- 1 ceapa
- 1 lg boia dulce
- 1 frunza dafin
- 1/2 lgt nucsoara macinata ( optional )
- sare
- piper
- 1 lg faina
- apa
- Galuste :
- 1 ou
- 2-3 lg faina
Mod de preparare
Curatam ceapa si o taiem marunt. O calim putin in ulei, apoi adaugam pipetul de pui, spalat si taiat bucatele, boia-ua, sarea, piperul si frunza de dafin. Acoperim cu apa rece si punem sa fiarba 20 de minute.
Galuste : amestecam oul cu faina . Lingurita o introducem in apa firebinte de la tocanita, apoi luam cu ea galuste si le punem in craticioara. Lasam inca 5 minute pe foc , pana se umfla putin galustele. Ele nu trebuie sa fie foarte mari.
Intr-un castronel facem un sos din 1 lingura faina cu putina apa rece. omogenizam bine si turnam peste tocanita . Mai lasam 1 minut pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|