Tocanita de pui cu galuste

Postat de geobucataras in Pui
12 Ian 2014 | 3100 vizualizari
Tocanita de pui cu galuste

Ingrediente

  • un piept de pui
  • un ardeu gras rosu
  • 2 cepe mari
  • o lingura de bulion
  • sare ,piper, ulei pentru calit
  • 2 foi de dafin
  • un cub de pui de la knor
  • Pentru galuste avem nevoie de :
  • 2 oua
  • putina sare
  • jum lingurita de praf de copt
  • gris cca. 8-10 linguri

Mod de preparare

Pieptul de pui il punem separat un pic la fiert, intre timp dam ceapa prin razatoare si ardeiul il taiem cubulete

.Punem un pic de ulei ptr a cali ceapa si ardeiul,dupa care adaugam pieptul de pui taiat fasii sau cubulete ,dupa care adaugam apa cat sa acopere carnea la foc mediu si punem sare ,piper si foile de dafin.

Intre timp  preparam galsustele.

Spargem ouale,adaugam sare si praful de copt, amestecam bine bine, dupa care adaugam cate o lingura de gris si amestecam bine pana ce compozitia devine un pic mai groasa ca smantana, iar dupa ce a fiert si a scazut un pic sosul adaugam bulionul si cubul de pui.

Pentru a pune galustele in tocana dam la o parte de pe foc iar cu o lingura ce o tinem cateva secunde in sos luam din compozitie si adaugam in tocana, repetam asa pana se va termina compozitia de galuste.

Punem din nou pe foc, cand vedem ca incepe sa fiarba punem un sfert de ceasca de apa rece peste tocana , dupa ce am pus apa punem capacul si  lasam sa fiarba inca 10-15 min  foc mic.La urma daca vreti puteti presara cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Papricas de pui

Postat de oanapl

Papricas de pui

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar...

Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ceapa si galuste

Postat de reisnaor_2006

Tocanita de pui cu ceapa si galuste

        Puiul il curatam de impuritati si-l taiem bucati. Am folosit si pieptul de pui pe care l-am taiat cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 17:57

PS.Pune si tu o poza la avatarul ala ca prea e negru si nu da bine ....aici e veselie...
la 12.01.2014, 18:22
tare buna!
la 12.01.2014, 19:04
la 12.01.2014, 19:21
la 12.01.2014, 19:28

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking