Tocanita de pui cu mamaliguta

Postat de rivka in Pui
10 Sep 2010 | 11625 vizualizari
Tocanita de pui cu mamaliguta

Ingrediente

  •  500 grame file de pui taiat cuburi de marime potrivita
  • o cutie de 500 grame rosii pisate
  • 1 paharel vin alb
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  •  2 ardei(paprika) rosii
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • piper macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • cateva linguri ulei de masline
  • pentru mamaliguta:
  •  apa
  • sare
  • faina de malai
  • patrunjel uscat pentru ornat
  •  castraveciori murati pentru servit

Mod de preparare

Se toaca carnea cuburi potrivite ca marime si se stropeste cu condimentele pentru pui, piperul si lingurita de chimen.Se da la rece un timp. Se toaca ceapa , usturoiul se taie felii, se toaca ardeiul bucati.Se aseaza toate impreuna pe foc in putin ulei de masline si se lasa mai amestecandu-se pana se moaie.

Se aduga carnea de pui, se amesteca si se lasa la foc mic pana se rumeneste putin si carnea, mai amestecandu-se cu lingura de lemn din cand in cand.Pe parcurs se adauga si paharelul de vin si se lasa putin impreuna amestecandu-se usor .Se adauga cutia de rosii pisate, lingurita de pasta de ardei iuti si se lasa la foc mic mai amestecandu-se din cand in cand, sub capac cca 20 minute.

Se prepara mamaliguta din apa cu sare si faina de malai.

Tocanita de pui se serveste calda alaturi de mamaliguta calda si castraveciori murati si stropita cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

Postat de gurita_ta2005

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute...

Citeste continuarea

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Postat de Ina

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

Spalam aripile si le portionam (ale mele au fost destul de mari ) . Le  clocotim 2 minute pentru a indeparta sangele .  Tocam ceapa, morcovul si ardeiul si le calim in 2-3 linguri cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2010, 18:57
Daaa...imi place! Si imi place si mamaliga globulata!
la 10.09.2010, 18:59
merciiiiii pai de acum numai globulate mancam sa vezi ca daca ii pun lui Michael inca o portie FARA globulator, zice: AHA...arunc-o asa! tranteste-o pe farfurie ZIC ca frumos faci numai pt bucataras, stiu eu
la 10.09.2010, 19:17
bina mai arata..numai bun de mancat
la 10.09.2010, 19:23
arata grozav si simt aroma pana aici! pofta buna!
la 10.09.2010, 19:26
Daca ma uit la cea e cam tarziu, dar...risc La cat de faina arata eu asa ca vreau si eu o portie daca mai este...
Adun furcutele din casa si iti dau 5

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking