Ingrediente
- carne de pui (pulpe, aripi)
- 2 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ardei verde
- 1 rosie
- 2 lingurite boia
- sare, piper
- patrunjel verde sua uscat
- ulei
- pentru nukerli:
- 12 linguri faina
- sare
- 1 ou
- 1 pahar cu apa (250 ml)
Mod de preparare
Spalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa, adaugam sare si piper dupa gust. In final adaugam patrunje lverde tocat sau uscat.
Nukerli: omogenizam foarte bine faina, oul, apa si putina sare si obtinem un aluat semi-moale.
Punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba (sa nu dea in clocot) adaugam alautul de nukerli. Pentru a obtine forme mici si modelate, putem folosi o sita speciala (pentru nukerli) sau putem rupe cu o lingurita mici forme de nukerli (de 1-2 cm). Timp de fierbere: 5 minute. Strecuram aluatul fiert nukerli si-l adaugam la tocanita de pui. Lasam sa mai fiarba impreuna inca 5 minute.
Nukerli: este un aluat fiert, nu trebuie sa aiba o forma precisa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu nukerli" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|