Tocanita de purcel cu orez

Postat de mihaelar63 in Porc
20 Aug 2018 | 2973 vizualizari
Tocanita de purcel cu orez

 Mi-a fost dor de o tocanita buna de purcel. De data aceasta, am obtinut consistenta sosului cu ajutorul legumelor renuntand la adaosul de faina. Carnita de purcel din rasa Mangalita a fost delicioasa.  

Ingrediente

  • 1 kg carne porc Mangalita
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 2 usturoi verde
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1/2 lingurita cimbrisor uscat
  • 1 cana orez camolino
  • 50 ml ulei floarea sorelui
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
  3. Carnea se spala si se taie cubulete.
  4. Sarati carnea si prajiti usor in ulei. Aceasta va mai elibera eventuala grasime.
  5. Scoateti carnea din cratita si sotati usor legumele.
  6. Adaugati pasta de rosii, boiaua si cimbrisorul. Amestecati 
  7. Pasta de rosii boiaua, puse in acest moment al prepararii, usor prajite, vor da o culoare frumoasa tocanitei.
  8. Adaugati inapoi carnea si apa cat sa o acopere.
  9. Fierbeti la foc mediu inca 40 minute.
  10. Din cand in cand adaugati putina apa.
  11. Spre sfarsitul prepararii legumele se vor fierbe bine si vor forma un sos gustos.
  12. Tocanita este gata cand carnea este patrunsa. Piperati.
  13. Gustati si sarati /condimentati daca mai este nevoie.
  14. Orezul se pregateste simplu prin fierbere in apa cu sare.
  15. La servire, adaugati patrunjel verde.
  16. Insotiti tocanita de purcel cu salata preferata.

       Sa aveti pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....

Citeste continuarea

Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

Postat de mirela0911

Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta

Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2018, 08:25
buna buna
la 20.08.2018, 08:34
la 20.08.2018, 08:42
Ce-mi place!
la 20.08.2018, 08:43
la 20.08.2018, 08:46
Mirela . Precis vei prepara si tu copiilor Ma bucur daca iti sunt de ajutor cu o idee

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking