Ingrediente
- 1 kg carne porc Mangalita
- 2 morcovi
- 3 cepe verzi
- 2 usturoi verde
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingurita boia rosie de ardei
- 1/2 lingurita cimbrisor uscat
- 1 cana orez camolino
- 50 ml ulei floarea sorelui
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala.
- Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
- Carnea se spala si se taie cubulete.
- Sarati carnea si prajiti usor in ulei. Aceasta va mai elibera eventuala grasime.
- Scoateti carnea din cratita si sotati usor legumele.
- Adaugati pasta de rosii, boiaua si cimbrisorul. Amestecati
- Pasta de rosii boiaua, puse in acest moment al prepararii, usor prajite, vor da o culoare frumoasa tocanitei.
- Adaugati inapoi carnea si apa cat sa o acopere.
- Fierbeti la foc mediu inca 40 minute.
- Din cand in cand adaugati putina apa.
- Spre sfarsitul prepararii legumele se vor fierbe bine si vor forma un sos gustos.
- Tocanita este gata cand carnea este patrunsa. Piperati.
- Gustati si sarati /condimentati daca mai este nevoie.
- Orezul se pregateste simplu prin fierbere in apa cu sare.
- La servire, adaugati patrunjel verde.
- Insotiti tocanita de purcel cu salata preferata.
Sa aveti pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de purcel cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|