Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta

Postat de mihaelar63 in Vita
9 Noi 2018 | 7472 vizualizari
Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta

 Tocanita aceasta piparata, fie de porc, fie de vacuta era des intalnita in meniul restaurantelor acum vreo 30 de anisori. Se prepara simplu si este deosebit de gustoasa. Cum se spune acum este o mancare ,,comfort family '':D , satioasa, consistenta, de casa, de servit in familie :D

Ingrediente

  • 600 gr carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe rosii mari
  • 2 linguri pasta ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boia rosie dulce
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • faina alba /optional
  • faina de malai pentru mamaliguta

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia.
  2. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul.
  3. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt.
  4. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ].
  5. Taiati cuburi carnea, de marimea unei imbucaturi .
  6. Se caleste carnea de vacuta in ulei incins [ astfel se sigileaza carnea si ramne in interior frageda ].
  7. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul si sotati usor.
  8. Imediat ce puneti boiaua si pasta de rosii se amesteca si se toarna apa cat sa acopere compozitia.
  9. Sarati si adaugati pasta de ardei cu telina si foaia de dafin.
  10. Fierbeti timp de 40 minute pana carnea este moale.
  11. Daca este nevoie mai adaugati apa din cand in cand.
  12. Spre sfarsitul prepararii se pune usturoiul si se pipareaza.
  13. Daca doriti sos mai consistent preparati o ingroseala de faiana alba cu putina apa calduta.
  14. Eu am lasat sosul sa scada pana la consistenta dorita.
  15. Gustai si sarati/ piparati daca mai este nevoie.
  16. Preparati mamaliguta din faina de malai, sare si apa fierbinte.
  17. Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.
  18. Serviti alaturat salata preferata de cruditati sau muraturi.

                   Sa aveti pofta mare !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Osso Buco a la Milaneze

Postat de panacris

Osso Buco a la Milaneze

Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți,  apoi se dau prin făină, să nu fie făină  în exces, după care se așează pe o farfurie....

Citeste continuarea

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2018, 10:19
Foarte bune și tocănița și mămăliguța...!
la 09.11.2018, 10:20
E numai buna pentru vremea rece de afara, asa ca pune si pentru mine o portie, te rog!
la 09.11.2018, 10:26
Asa ceva niciodata nu as refuza!
la 09.11.2018, 10:30
Cred ca ati observat ca este reteta garantata ?
la 09.11.2018, 10:31
Super!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking