Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Postat de Toamna07 in Mancaruri cu carne
6 Mai 2012 | 4376 vizualizari
Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr.ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr.rosii la cutie
  • sare de mare ,piper si boia dulce/iute

Mod de preparare

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt .

Intr-o cratita am pus la prajit carnea si ma lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine,am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min. 

Urmeaza cartofii ,amestecam putin si adaugam  apa fiarta ,lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile ,lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.

Adaugam ciupercile si turnam rosiile.

Asezonam cu sare,piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.

Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .

PITA DE CASA (varianta mea).

In 500 ml. de apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline ,1/2 lingurita bicarbonat , 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa.
Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intoarc dpa o parte pe alta pana devin aurii.

Sunt delicioase .

Pofta buna !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete albe umplute

Postat de panacris

Vinete albe umplute

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...

Citeste continuarea

Cotlet de porc fraged la cuptor

Postat de Catalinaflorea

Cotlet de porc fraged la cuptor

Cotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2012, 23:02
imi place mult mancarica ta
la 06.05.2012, 23:17
la 07.05.2012, 05:34
la 07.05.2012, 08:48
gustoasa
la 07.05.2012, 10:11

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking