Ingrediente
- 1 kg ficăţei pui
- 500 gr. pipote şi inimi de pui
- 300 gr. carne de porc (de la cazan, garniţă)
- cimbru
- cârnaţi semiafumaţi 500 gr
- piper boabe
- piper măcinat
- vin alb sec 40 cl
- apă
- o căpăţână usturoi
- 2 cepe
- suc de roşii (bulion) 800 gr.
- ulei 70 gr.
Mod de preparare
Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură.
Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele apa şi sângele rămase de la procesare, iar mai apoi şi ficăţeii în acelaşi mod.
Într-o cratiţă mai mare (am făcut pentru mai multe porţii) se căleşte ceapa ( cca 5 minute) peste care se adaugă cârnaţii tăiaţi la cca 2 cm pentru ca mai apoi să se adauge carnea, ficăţeii, pipotele şi inimile anterior pregătite. Carnea şi pipotele trebuie să fie tăiate în bucăţi de cca 1.5 cm.
Personal, peste aceste ingrediente am pus aproape o jumătate de litru de vin alb sec şi o cană cu apă lăsându-le să fiarbă la foc mic. Între timp am pus cimbrul şi piperul boabe.
Spre final am adăucat sucul de roşii, usturoiul şi piperul măcinat.
Evident că am servit tochitura cu mămăligă şi brânză de oaie (opţiune personală) alături de un ou ochi
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură combinată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (91)
|