Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
18 Mar 2013 | 5030 vizualizari
Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta

Cu siguranta, tochitura nu este un preparat pe care sa nu-l cunoasteti deja, insa, m-am gandit sa va prezint modul in care il prepar si servesc eu.

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru tochitura:
  • 500 gr. carne de porc (cotlet fara os, pulpa de porc);
  • 6 carnati semiafumati;
  • 200 gr. slaninuta afumata;
  • putin ulei pentru prajit);
  • 6 catei usturoi;
  • sare;
  • piper

Ce ne trebuie pentru mamaliguta:

  • 2 cani malai;
  • 6 cani apa;
  • o lingura unt;
  • sare

Mod de preparare

Cum preparam tochitura:  

Taiem carnea de porc in bucati putin mai mari decat o nuca. Taiem carnatii in bucati mari, slaninuta fasii late. Pisam usturoiul.

Punem intr-un ceaun putin ulei, adaugam slaninuta si o lasam sa se topeasca putin si sa iasa grasimea din ea.

Adaugam cubuletele de carne si lasam sa se rumeneasca, amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam bucatile de carnati si mai lasam 5-10 minute sa se rumeneasca.

Oprim focul, adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare, piper si amestecam.  

Cum preparam mamaliguta:  

Poate nu este cel mai corect modul in care o prepar eu, insa imi iese foarte buna de fiecare data.

Pun malaiul, apa, sarea  si untul in ceaun. Amestec bine si pun pe foc, acopar cu capac si las asa 5 minute. Ridic capacul, amestec cu un tel ca sa nu aiba cocoloase, acopar si las fara sa ridic, 10 minute.

Amestec din nou, acopar cu capac si mai las 5 minute. Cand mamaliguta se desprinde de peretii vasului este gata si o rastorn pe un platou.  

Servesc tochitura si mamaliguta, alaturi de o bucata generoasa de branza de burduf si o cana cu smantana grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu branza de burduf si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Tochitura de porc cu de toate

Postat de Dya

Tochitura de porc cu de toate

Spalam fleica, o taiem bucati si o punem la prajit, adaugand putina apa din cand in cand, pentru a ramane frageda si a nu se usca prea tare. Separat, cartofii taiati cuburi, se condimenteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 21:05
la 18.03.2013, 21:10
vaaai...nici nu imi place...nici nu mi-e pofta
la 18.03.2013, 21:13
Ei, era o vreme când chiar mâncam, acum nu, fac o pauză. Super!
la 18.03.2013, 21:15
O bunatate este tochitura
la 18.03.2013, 21:17

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking