Tochitura cu mamaliguta

Postat de Irina in Porc
8 Aug 2014 | 28556 vizualizari
Tochitura cu mamaliguta

Tochitura mea nu e nici moldoveneasca, nici munteneasca, ci doar o tochitura, asa cum mi-a venit mie sa o fac. Daca ar fi sa ne uitam in DEX, tochitura e" un preparat făcut tradițional cu ocazia tăierii porcului, din carne grasă tăiată mărunt, prăjită cu ceapă în tigaie, având aspect de tochitură (= jumări obținute prin topirea slăninii). Ca specialitate gastronomică românească, este realizată din bucăți mici de carne de porc, de organe și de cârnăciori, prăjite la tigaie, servite cu garnitură de mămăliguță, cu ochiuri și brânză rasă deasupra." Dar, fiecare casa cu obiceiurile ei, inclusiv culinare si uite asa si o multime de retete diferite.

Ingrediente

  • 2oo g pulpa de porc
  • 1 bucata carnacior de curcan
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 bucata bacon
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2-3 cepe mici
  • sare
  • piper 
  • 2 linguri de ulei
  • 2 rosii
  • 2 cani malai
  • apa

Mod de preparare

Am taiat cubulete carnea si bacon-ul, carnaciorul rondele, iar ficateii i-am lasat intregi. 

Ceapa taiata pestisor impreuna cu usturoiul le-am pus la inabusit cu putin ulei si apa intr-o craticioara.

Cand s-au inmuiat, am adaugat carnea si baconul, am amesrecat si am lasat carnea sa se patrunda bine.

Am adaugat busuioc uscat si o foaie de dafin, dupa care am pus carnaciorii si ficateii.

Rosiile le-am oparit pentru a le curata de coaja si le-am taiat cubulete.

Cand s-au patruns ficateii am adaugat rosiille si am condimentat cu sare si piper.

Am lasat sa scada mancarea, dupa care am oprit-o.

Am servit tochitura impreuna cu mamaliguta. 

Va poftesc si pe voi la masa noastra! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Tochitura de porc cu mamaliguta

Postat de Bucataras

Tochitura de porc cu mamaliguta

Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.  Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.  Rumeneste...

Citeste continuarea

Tochitura moldoveneasca

Postat de RODIMUR

Tochitura moldoveneasca

Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2014, 14:10
ce buna e!vin la o portie
la 08.08.2014, 14:14
Hmmmm...de mult nu am mai facut!! Mi-ai facut pofta
la 08.08.2014, 14:15
buna buna
la 08.08.2014, 14:23
du-te tu de-aici!
la 08.08.2014, 14:30
eu nici macar nu am vazut , nici gandit )

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking