Tochitura moldoveneasca la ceaun

Postat de rocsi_1612 in Porc
27 Apr 2010 | 26244 vizualizari
Tochitura moldoveneasca la ceaun

Tot ce pot sa zic e ca iese nemaipomenita...

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc dezosata
  • 4-5 carnaciori proaspeti
  • ulei
  • 1 rosie mare
  • sare
  • piper
  • apa
  • o canita vin rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • cascaval
  • castraveti murati
  • pentru mamaliga:apa,sare,malai

Mod de preparare

Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei.

carnea se spala si sa taie bucatele.

acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta.

apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin.

rosia se decojeste,se toaca marunt si se pune peste carne.

cand e aproape gata carnea, se pune vinul si 5-6 catei de usturoi tocati marunt.

iar la urma se pun si 4-5 carnaciori proaspeti ,taiati in doua si mai lasti pe foc pana se prajesc si acestia.

cand e gata luati ceaunul de pe foc si puneti sa faceti mamaliga dar sa fie mai moale .(apa se pune la fiert cu putina sare si o mana de faina de malai.cand incepe sa fiarba puneti malai cat este necesar ,fierbeti bine ,apoi invartiti cu facaletul pana e gata)

se aseaza pe o farfurie tochitura si mamaliga,se rade cascaval pe deasupra ,iar alaturi se pun si niste castraveti murati.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza si rulouri de bacon

  Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute. Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti...

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

       Pulpa de porc trebuie sa fie degresata si dezosata. Se spala, se zvanta si se portioneaza bucati mai groase.Acestea se dau cu putin ulei, se condimenteaza,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 27.04.2010, 21:21
ti-am pus furculitele,sa poti sa mananci tot si sa te faci si tu mareeee ca mine si ca ionix
la 27.04.2010, 21:25
mda... mama a vbit cu maica-ta duminica si i-a spus de tochitura... eram la soacra-mea si m-a sunat mama sa-mi zica ca-mi da tochitura cu mamaliga a fost tare buna, dupa reteta de la voi
la 27.04.2010, 21:35
si ca mineee.........arata foarte bine ce ai tu acolo pe farfurie....
la 27.04.2010, 21:49
multumesc fetelor...nu ela prefer sa raman asa mai mica ca imi e bine asa...las ca ma descurc eu si asa
la 27.04.2010, 21:56
a si sa stii ela ca tot ce e pe farfuria aia cred ca nu mananc nici toata ziua...mai ales ca nu ma omor cu carnea...eu mai mult cu puiul dar nu in exces

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking