Tort ,,24,,

Postat de madi_marin in Torturi
9 Oct 2010 | 7928 vizualizari
Tort ,,24,,

Am facut acest tort pentru fratele meu, Ciprian, care a implinit 24 de ani pe 5 octombrie. Petrecerea e maine....

Ingrediente

Blat :
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
Crema alba :
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • esenta de migdale
Crema cioco - cafe :
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao neagra Dr. Oetker
  • 2 pliculete de ness
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Glazura :
  • 100 g cioco cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt.
Sirop :
  • 250 g zahar
  • 650 ml apa
  • esenta de rom
  • esenta de cafea
Ornare :
  • 1 plic praf de crema caramel Dr. Otker
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele ,,boabe de cafea,,

Mod de preparare

Blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se amesteca ambele compozitii, apoi se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm. Se coace la foc potrivit 30 de minute, dar pentru siguranta se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Crema alba : se topeste ciocolata in frisca lichida. Compozitia se da la congelator pentru 15 minute, apoi se bate cu mixerul, se adauga esenta de migdale, apoi se da  din nou la rece pana la intrebuintare.

Crema cioco - cafe : Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Se adauga cacaoa, nessul si esentele. Se amesteca foarte bine, apoi se da la rece.

Siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa sa se topeasca complet. Se da la rece si se adauga esentele.

Asamblare : blatul se taie in 3 foi care se insiropeaza foarte bine.. Se pune un blat insiropat, crema alba, apoi alt blat si crema cioco-cafe si ultimul blat insiropat. Se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou . Se toarna doar deasupra glazura de cioco ( ciocolata , unt si frisca lichida la foc mic pana se obtine o crema care se da putin la racit)si se orneaza cu crema caramel preparata din praf mixat cu  150 ml frisca lichida , zahar pudra si 50 ml lapte rece , apoi cu restul de frisca batuta spuma tare si cu bombonele de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,24,," nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitortulete cu crema de branza si matcha

Postat de vio_dreams

Minitortulete cu crema de branza si matcha

Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha  in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Tiramisu cu capsuni

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2010, 14:19
wow!!!!!!!. La multi ani!
la 09.10.2010, 14:21
la multi ani, fratelui si petrecere frumoasa!..........................
la 09.10.2010, 14:26
la multi ani pt fratele
la 09.10.2010, 14:36
la multi ani fratelui tau , si sa va distrati maine ! este f frumos tortul
la 09.10.2010, 14:41
la multi ani fratelui tau
frumos tort

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking