Tort

Postat de yammy in Torturi
1 Dec 2009 | 4231 vizualizari
Tort

Racoros

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 lg gem
  • 3 lg cacao
  • Sirop:
  • 1 pahar cafea
  • Crema:
  • 600 gr frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • Ornament:
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Pt negresa:
-Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul
-se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa
-compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/ hartie de copt
-se coace la 175 grade cam 35 min

Crema:
-se spala capsunele,se adauga zaharul si se dau prin blender, apoi se pune pasta de capsuni intr-o craticioara, se da la foc mediu si se fierbe pana se inngroasa putin apoi se lasa la racit
-se bate frisca se amesteca cu pasta de capsuni rece
-negresa se lasa la racit si se taie in 2 se insiropeaza cu cafeaua, se pune un start subtire de crema, pe margine de jur imprejur se pun capsuni intregi apoi se toarna crema (nu toata)
-se pune blatul superior
-taiem o fasie de hartie de copt ingusta cat inaltimea blatului, si lunga atata cat sa putem infasura odata marginea blatului
-topim ciocolata alba, si ungem hartia de copt intr-un start destul de gros si indreptam cu un liniar sau ceva drept (hartia trebuie pusa pe un plan drept, pe masa sau blatul din bucatarie), cu un piaptan de cofetarie (eu folosesc un piaptan pt par cret, cu dinti f rari; dar il folosesc doar la bucatarie ) trecem de-a lungul ciocolatei si lasam sa se intareasca bine de tot
-topim ciocolata cu lapte si turnam deasupra celei albe intr-un start mai subtire, indreptam cu un liniar, si rapid infasuram tortul cu hartia, avand mare grija...lasam sa se intareasca si luam incet hartia jos
-deasupra turnam restul de crema ce a mai ramas, ornam cu capsuni si ciocolata topit

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2009, 12:59
Cred ca este bun tortul tau, dar mi-ar fi placut sa vad tot decorul de pe tort!
la 02.12.2009, 15:21
O sa pun si o poza in care se vede tot tortul
la 02.12.2009, 15:57
la 10.02.2011, 16:18
la 20.08.2012, 12:01
la multi ani!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking