Tort

Postat de lenca21 in Torturi
25 Dec 2009 | 12652 vizualizari
Tort

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • -50 gr. margarina
  • -200 gr. de zahar
  • -3 oua
  • -2 linguri de miere
  • -1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet
  • -2 linguri de apa
  • -2 cani de faina
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • -600 gr. de smintina
  • -200 gr. de zahar -miez de nuca
  • -vanilie

Mod de preparare

Din acest ingredientele pt aluat ne ies circa 8-9 foi,le coacem la cuptor incins.

Dupa ce batem bine cu mixerul smintina cu zaharul si vanila,impartim in doua aceasta crema,jumatate ramine asa dar cealalta jumatate o amestecam cu miez de nuca maruntit foarte fin.

Foile de tort se insiropeaza putin cu suc si incepem a pune crema,deci pe o foaie punem crema cu nuci,pe a doua punem crema doar din smintina si tot asa pina la sfirsit.Deasupra ornamentam cu fructe.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani

Postat de Constelatialeu

Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani

Cum am preparat acest Tort aniversar pentru mama, la implinirea frumoasei varste de 82 ani Mi-am pregatit blaturile si cremele cu o zi inainte, am folosit o tava cu pereti detasabili cu...

Citeste continuarea

Tort Lucia si 90 de veri implinite - Reteta pentru un desert festiv

Postat de Constelatialeu

Tort Lucia si 90 de veri implinite - Reteta pentru un desert festiv

Iata cum se prepara Tort Lucia si 90 de veri implinite - Reteta pentru un desert festiv Blatul si cremele le-am pregatit cu o zi inainte, cremele trebuie sa stea la frigider cateva ore bune,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2009, 12:46
mmmmmmmmmmmmmmm.....ce bine arata......
la 27.12.2009, 15:42
la 31.12.2009, 09:58
la 07.03.2011, 13:33
la 11.03.2014, 21:01

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking