Ingrediente
- PENTRU BLAT (FORMA ROTUNDA): Pentru forma cu diam. de 28 cm. (tava rotunda)
- 8 oua;
- 2 linguri apa;
- 10 linguri zahar;
- 2 linguri ulei;
- 9 linguri faina;
- 1 lingura cacao;
- 1 praf de copt;
- Pentru codita tortului, se va coace inca un blat de tort rotund, care de va gauri in centru cu ajutorul unei cani, apoi se va taia in doua parti egale.
- PENTRU CREMA DIN INTERIOR:
- 2 pachete cu crema pentru prajituri cu gust de fructe de padure
- 300 ml lapte de la frigider
- 4 linguri zahar
- 100 gr ananas
- 100 gr kiwi
- 100 gr banane
- PENTRU CREMA DIN EXTERIOR
- 2 pachete cu crema pentru prajituri cu gust de ciocolata
- 300 ml lapte de la frigider
- 4 linguri de zahar
- 2 plicuri gelatina rosie
- 25 boabe struguri verzi
- 25 boabe struguri mov
- nuca de cocos alba
Mod de preparare
Pentru forma rotunda:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina sau mai simplu se foloseste hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Dupa ce s-a racit se taie in doua pentru a se unge cu crema de fructe de padure.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe albalaj, apoi dupa ce s-a uns se pune fructele dupa preferinta: ananasul taiat cubulete, kiwi si bananele. Se lasa o portie si pentru codita .
Pentru codita cifrei 6:
Se face o gaura in blatul rotund cu o cana, apoi se taie in doua. O jumatate va fi codita de la cercul rotund care va forma cifra 6. Se ataseaza blatului rotund, formand astfel un tort in forma cifrei 6.
Pentru ornat:
Se imbraca tot tortul in crema de ciocolata apoi se orneaza pe margini cu boabele de struguri verzi si mov. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se pune de-asupra. Dupa ce s-a intarit suficient de bine gelatina, se orneaza putin cu nuca de cocos, optional.
Mod de servire:
Se da la rece pentru 1 h, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 6 ani" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|